|
ממליגה © כל הזכויות שמורות
|
|
מאכלים רומנים |
Romanian Food |
|
ממליגה רומנית |
Romanian Mamaliga |
|
ממליגה (רומנית: Mamaliga) - מאכל רומני נפוץ העשוי מקמח תירס כדייסה. מוכר גם בשמו האיטלקי פולנטה.
הממליגה היא אחת מהמאכלים הנפוצים ברומניה, בעבר שימש מאכל זה בעיקר כתחליף ללחם אצל העניים, אך במשך הזמן נעשה מאכל זה למאכל עממי, המוגש אף במסעדות היוקרה ברומניה.
באופן מסורתי מכינים את הממליגה על ידי הרתחת מים בסיר העשוי מיציקת ברזל (רומנית: ceaun). לתוך המים מוסיפים קמח תירס ומלח. כאשר המאכל מוגש כתחליף ללחם (בסגנון האיכרים) הממליגה סמיכה הרבה יותר מהפולנטה האיטלקית, ומבושלת עד דרגת סמיכות בה ניתן לחתוך ממנה חתיכות, כבלחם. החיתוך באופן המסורתי לא נעשה על ידי סכין אלא על ידי חוט חזק המוחזק משני צדדיו ומועבר מעל החלק אותו רוצים לפרוס. כאשר הממליגה מבושלת למטרות אחרות היא מוגשת בצורה יותר דלילה.
הממליגה מוגשת בדרך כלל עם תוספת של גבינה מלוחה מסוג ברינזה (רומנית: Brinza) ושמנת חמוצה או יוגורט לצידה. לעיתים הממליגה מבושלת בחלב במקום מים.
כמו כן הממליגה מוגשת כתוספות למנות בשריות ואף למרק.
הכפריים הרומנים מגישים את הממליגה עם מוז'דיי (mujdei), תערובת של שיני שום מעוכות, מים ומלח.
|
היסטוריה של ממליגה |
Mamaliga History |
|
התירס הגיע למחוזות הדנובה רק במאה ה-17, אבל ממליגה אכלו הרומנים כבר לפני אלף שנים. הממליגה המקורית בושלה מקמח דוחן. עם הופעת קמח התירס התמעט עד שכמעט נעלם השימוש בקמח דוחן, משום שקמח התירס מספק יותר אנרגיה וטעים יותר.
מקור: ויקיפדיה
|
מעוניינים בהמלצה על סיור קולינרי דווקא בארץ? מצויין, קראו אודות סיור קולינרי בשוק מחנה יהודה ותתאהבו
|
|
|
עסקים ודירות ברומניה |
Business & Apartments in Romania |
|
|
|
|
|
|
|